Rejsemål

REJSEMÅL

Vidunderlige Andalusien

10 dages rundtur i underskønne Andalusien


11 dage under sydens sol i følgeskab med de spanske forfattere Lorca, Molina, Gongora og mange flere. Spanien og især Andalusien har gennem tiden haft mange turbulente forhold med forskellige kulturer. Tydeligst kom det til udtryk under "de sorte år" i det 15 århundrede, hvor jøder og muslimer blev fordrevet fra landet, men også internt har landet været splittet, som det blandt andet sås under den spanske borgerkrig op gennem tyverne, og så sent som idag, hvor Catalonien truer med løsrivelse. Turen vil have fokus på det spanske folks forhold til andre kulturer, men også til det spanske folks interne kulturelle forskelle. Ved at læse udvalgte værker vil vi  diskutere, hvordan forfattere sætter fokus på det at være anderledes eller fremmed i Spanien.

Afrejsetidspunkt


25 februar 2019 - 6 marts 2019

28 oktober 2019 - 6 november 2019

Pris


10.995,00

10.995,00

Romantikkens Rumænien


Efterår 2018


Programmet er under udarbejdelse, men turen vil være en rejse ind i det eventyrlige Rumænien. Romantikkens digtere genopdagede landet som et sted, der rummede meget af det, der ellers blev anset som tabt. Rumænien kom til at fremstå som et eventyrets land med sigøjnernes dans og musik, det mørke, fremmede, og det farlige...

Afrejsetidspunkt


1 oktober - 10 oktober 2019


10 dage

Pris


9.995,00


Japan, ære og traditioner

12 dages rundtur i Den Opstigende Sols Rige


Japan er for mange indbegrebet af en skøn ag anderledes natur, men landet rummer utrolig meget spændende litteratur og kultur. Landet, der er fader til tre af verdenshistoriens mest komplekse og kendte karakterer i form af Shogunen, Geishaen og Sumo-bryderen, er også kendt for sine alsidige og interessante forfatterskaber. Ikke mindst fordi en vestlig læser får indblik i et helt anden kultur og livsanskuelse. Et fællestræk, der går igen er den meget stramme stil, og en helt utrolig høj grad af kontrol, ære og traditioner. På turen vil der være fokus på det stringente, ære og traditioner og hvordan de kommer til udtryk i forfatterskaberne.

Afrejsetidspunkt:


19 marts - 30 marts 2019

Pris:


29.995,-

Afrejsetidspunkt


Sommer 2019

8 dage

Pris8.995,00

Østrig - Europa i flammer

ti dages rundtur i Østrig


1800-tallet var et skelsættende århundrede for vores kulturelle udvikling. Marx, Nietzsche og Freud løsrev endegyldigt det enkelte menneske fra tidligere tiders kollektive orden og erklærede samtidig Gud for død. Det inspirerede forfattere i stor stil, men satte samtidig gang i ukontrollerbare kræfter. Intet sted fremstår det mere tydeligt end i Østrig, og vi vil derfor på denne tur fokusere på landet, der var kernen i det Østrig-Ungarnske storrige. Gennem forskellige forfatterskaber studerer vi tiden under kejser Wilhelm og forløbet op mod Første Verdenskrig og dernæst de hændelser i mellemkrigstiden, der ledte frem til 2. verdenskrig.

Occitanien, religion og litteratur

10 dages rundtur i det skønne Occitanien


Det sydfranske område Occitanien, der strækker sig langs den franske sydkunst fra Montpellier over til den spanske grænse rummer noget af den europæiske middelalders største og mest interessante kultur. Området er karakteriseret ved den vilde og ufremkommelige natur, og så den helt specielle historie, der knytter sig hertil. Der vil blive læst forskellige troubadurdigte, Dante og Petrarca for at få et indblik i samtidens verdenssyn, og desuden gennemgår vi værker af Umberto Eco, Daniel Brown og Michael Baigent, for at lade os blive ledt ind i den middelalderlige verden af hemmeligheder og mysterier. Værkerne er vidt forskellige, men beskæftiger sig med samme problematik, og de vil derfor danne udgangspunkt for en komparativ analyse.

Afrejsetidspunkt


1 April - 10 april 2019

Pris


10.995,-

Ukraine og USSR

Ti dages rundtur i det fantastiske Ukrainske litterære landskab


På denne tur vil vi gennem nogle af de russisksprogede forfatterskaber følge udviklingen i forholdet mellem Ukraine og Rusland fra de fredelige tider under Zar Romanoff styret og frem til afslutningen på den kolde krig. Det vil være et fascinerende indblik i flere svundne tider og meget forskellige geografiske områder. Fra elitens skønne plads i solen ved Sortehavet til magtens centrum i Kiev. Gennem forskellige forfatterskaber vil følge udviklingen frem til idag. Undervejs vil der være besøg på et astronaut-museum, Tjernobyl, Olesky ørkenen, der blev brugt til prøvesprængninger samt meget mere. Den kyndige ukrainske guide vil desuden sørge for at vi besøger nogle af de mest berømmede ukrainske restauranter og desuden invitere på besøg på vinslottet, der leverede vin til Zaren. Ti fantastiske dage i det skønne Ukraine fra syd til nord.

LITTERATURREJSER

Det første rejseselskab i Danmark med fokus på litteraturen.


Et unikt koncept, hvor du læser de største litterære værker og besøger nogle af de meste interessante lande, byer og mindesmærker verden har at byde på med fiktive karakterer og forfatterskaber som rejseførere.

Nyheder


I løbet af foråret 2018 vil hjemmesidens program for turen til Romantikken Rumænien, efterår 2018, blive lagt ud.


Fra og med vinter/forår 2019 samarbejder litteraturrejser med rejsogskriv.dk. Fantastiske ture, hvor litteratur, kultur og det at skrive vil være i fokus.


Oktober, 2018

Kontakt


Laurentiigade 1 D

8900 Randers C

Mail: thomas@litteraturrejser.dk

Telefon: 42 68 53 77Copyright @ All Rights Reserved