Kiev og Odessa - storbyferie

Kiev og Odessa

- storbyferie

Program

De to storbyer Kiev og Odessa repræsenterer på hver deres måde det samlede Ukraine og landet under zar Romanov. Kiev var hovedstaden i nord med de kolde vintre og bureakratiet, hvor Odessa ved Sortehavet var elitens rekreationssted og slynglernes arnestue. Kiev er en moderne storby med en enorm vitalitet og et pulserende liv, der er på lige fod med eller overgår mange vestlige storbyer. Her finder man både moderne high-end butikker, trendy cafeer, et sprudlende kunstliv og samtidig historiske områder, der fortæller fortidens historier. Odessa er Sortehavets perle og har tiltrukket blandt andre Zar Romanov, Tjekhov, Lesia Ukrainka og mange flere. Klimaet er fantstisk og med kilometervis af stranden et stenkast væk er det en fantastisk by at besøge.I løbet af de syv dage vil I se den smukke gamle havneby Odessa, hvortil det nittende og tyvende århundredes poeter valfartede. Klimaet ved Sortehavet er helt unik, og stedet fungerede for overklassen, som kurbade gjorde det i Vesteuropa i samme periode. Det var her, eliten, forfattere, kunstnere og adelige tog til for at slippe for storbyens larm, og samtidig kunne de rekrerere og komme til kræfter qua den smukke natur, havet og det milde klima.  Den russiske zarfamilie kom her, Tjekov, Pushkin, Shevchenko, Tolstoj og mange flere af de mest berømmede russisksprogede forfattere. Vi vil se de berømte Potemkin- trapper udødeliggjort i filmen Panserkrydseren af Eisenhower.  Der vil desuden være en byvandring med besøg på byens helt fantastiske litteraturmuseum. Derudover har vi to dage i Ukraines hovedstad Kiev. Denne metropol blev kendt i det meste af Europa under demonstrationerne på Maidan-pladsen i byens centrum, hvor utilfredse borgere krævede, at præsident Janukowitch gik af. Men Kiev har siden det første årtusinde været en af de største byer i såvel Øst- som Vesteuropa. På førstedagen i Kiev vil der være et forrygende show med de berømte georgiske dansere, der roses verden over. Deres dans er i særklasse og fortæller om deres land, traditioner og kultur på en måde ord aldrig vil kunne. En fantastisk forestilling!

På den sidste dag i Kiev vil der være en litterær byvandring og eftermiddagen på egen hånd til at udforske den smukke og eksotiske storby. I Odessa vil der være mulighed for at besøge de berømte kurbade, katakomberne hvorfra partisanerne kæmpede under de store krige, det fantastiske akkermanfort samt vinsmagning på en vingård med virkelig gode vine. Endelig vi der være en litterær byvandring, hvor vi blandt andet vil se Potemkintrapperne og operaen. De litterære foredrag vil omhandle nogle af den russisksprogede litteraturs mesterværker af forfattere såsom Dostojevskij, Gogol og de mindre kendte ukrainske forfattere Taras Shevchenko og Lesia Ukrianka.

Periode og priser


4 juni - 10 juni 2020      Periode

 

Dag 1: Kiev, show med de fantastiske


georgiske dansere


Dag 2: Afrejse mod Odessa


Dag 3: Odessa, litterær byvandring, Potemkin


trapperne, operaen, dagen på egen hånd


Dag 4: Foredrag, de berømte kurbade


Dag 5: Akkermanfortet og vingård


Dag 6: Afrejse mod Kiev, litterær byvandring,


dagen på egen hånd


Dag 7: Afrejse mod København
LITTERATURREJSER

Det første rejseselskab i Danmark med fokus på litteraturen.


Et unikt koncept, hvor du læser de største litterære værker og besøger nogle af de meste interessante lande, byer og mindesmærker verden har at byde på med fiktive karakterer og forfatterskaber som rejseførere.

Nyheder


I løbet af foråret 2018 vil hjemmesidens program for turen til Romantikken Rumænien, efterår 2018, blive lagt ud.


Fra og med vinter/forår 2019 samarbejder litteraturrejser med rejsogskriv.dk. Fantastiske ture, hvor litteratur, kultur og det at skrive vil være i fokus.


Oktober, 2018

Kontakt


Laurentiigade 1 D

8900 Randers C

Mail: thomas@litteraturrejser.dk

Telefon: 42 68 53 77Copyright @ All Rights Reserved