Sicilien - Magna Graecia

Sicilien -

Magna

Graecia

Program

Europas største ø Sicilien er som et stort åbent museum. Her kan man se rester fra fønikerne, grækerne og romerne og samtidig er hele øen et unikt naturreservat med betagende bjerge, citronlunde, vinranker, smukke strande og omkranset af flere have. På turen til Sicilien og Magna Graecia vil fokus være på det antikke Grækenland og dets indflydelse på Sicilien, men også på hvorledes den græske arv blev videreført af det romerske riges største digtere Ovid og Vergil. Græske digtere og filosoffer valfartede til Sicilien og med deres værker i hånden besøger vi Siracusa, Hercules kilder, og indgangen til Hades, og vi vil som Dante lade Vergil være vores fører og vise os det smukke og sanselige Sicilien, som utallige riger gennem tiden har krigedes om. Vi vil desuden på romersk manér nyde godt af de mange termokilder og mineralske bade. 12 dage med værker fra den europæiske guldalder, sublim natur, velvære og sicilansk gæstfrihed.
Program og billeder lægges ud efterår 2020.


Palermo


Ragusa


Siracusa


Taormina

nnnnnn

Kom med litteraturrejse tilbage til dengang Sicilien hørte under Magna Graecia og øen var befolket af nogle af de største antikke forfattere, filosoffer og politikere. 


På turen gennemgår vi nogle af antikkens største værker og forbinder den græske litterære arv med den romerske guldalders. Vi rejser i Odysseus fodspor og følger de overlevende fra slaget om Troy. Der vil blive inddraget skrifter fra Platon og skuespil, der blev opført på Sicilien for årtusinder siden. 

Efter århundreder som en del af det græske storrige blev Sicilien erobret af romerske feltherrer og vi vil nærstudere, hvorledes den græske antikke arv blev optaget i romerske legender og myter. Herunder gennemgås værker af Ovid og Vergil og vi vil bade, der hvor Herkules blev vasket af nymferne, vandre i landskabet, hvor Persefone blev opslugt af underverdenen, se Vulkans smejde og meget mere.

På turen vil vi blive indlogeret i de byer og områder, der mere end noget andet sted på Sicilien er indbegrebet af Magna Graecia. Dertil vil der være flere overnatninger på et luksuriøst resort bygget efter romerske forskrifter i det område, hvor der findes flere "hellige" varme kilder, hvis brug kan spores tilbage til antikken. Der vil være daglige massage og skønhedsbehandlinger inkluderet i prisen og vi vil i denne periode leve som romerske kejsere. I forlængelse heraf besøger vi en romersk kejsers villa og ser de sublime mosaikker, hvis lige ikke findes andre steder. Det er en en sublim og hårrejsende oplevelse at gå rundt i denne villa, hvor fordi og nutid mødes og hvor de antikke myter træder levende frem for vores øjne. Et helt unikt bindeled mellem den græske og romerske verden. Der er desuden inkluderet en sejlads rundt mellem de sicilianske øer. 

Periode og priser


12 maj - 20 maj 2020          


Periode

 

Dag 1:   Afrejse København - Catania


Dag 2:  SIracua, foredrag, dionysosspillene


Dag 3:  Siracusa - udflugt til Agrigento


Dag 4:  Siracua, dagen på egen hånd


Dag 5:  Romerske termobade, foredrag


Dag 6:  Romerske termobade, udflugt


Dag 7:  Romerske termobade, udflugt


Dag 8:  Romerske termobade, foredrag


Dag 9:  Taormina, foredrag


Dag 10: Taormina - på færd med Odysseus


Dag 11:  Taormina, dagen på egen hånd


Dag 12:  Afrejse Catania - København
Alhambra

LITTERATURREJSER

Det første rejseselskab i Danmark med fokus på litteraturen.


Et unikt koncept, hvor du læser de største litterære værker og besøger nogle af de meste interessante lande, byer og mindesmærker verden har at byde på med fiktive karakterer og forfatterskaber som rejseførere.

Nyheder


I løbet af foråret 2018 vil hjemmesidens program for turen til Romantikken Rumænien, efterår 2018, blive lagt ud.


Fra og med vinter/forår 2019 samarbejder litteraturrejser med rejsogskriv.dk. Fantastiske ture, hvor litteratur, kultur og det at skrive vil være i fokus.


Oktober, 2018

Kontakt


Laurentiigade 1 D

8900 Randers C

Mail: thomas@litteraturrejser.dk

Telefon: 42 68 53 77Copyright @ All Rights Reserved