Vin og litteratur

Vin og Litteratur 

Program

FIre dage med vin, kurbade og litteratur på denne rejse ned gennem det Østrig-Ungarske storriges besiddelser i Vestukraine. Undervejs vil vi besøge fire forskellige vingårde med hver deres tilgang til vin og den  gode fortælling. Der vil være masser af smagsprøver og historier fra dengang området var kendt som Galicien og helt frem til idag. Denne del af det Østrig-Ungarske storrige var Frantz Josefs madkammer og området leverede til hans hof. 
Lviv var hovedstaden i det tidligere Galicien og fremstår den dag idag som et levn fra et andet århundrede. Det er en urolig charmerende by med et rigt café- og kulturliv. Der emmer af liv og det gamle historiske centrum med gågader og stræder er fyldt med gademusikanter, restauranter og butikker. Herfra følger vi ruten sydpå mod Mukachevo og Beregova tæt på den ungarske grænse. Turen går gennem Karapternebjergene og der er en formiddal udsigt undervejs. Vi følger i fodsporene på hof og forfattere og stopper op undervejs for at nyde de gyldne gallisiske dråber området er kendt for. Der vil være stop og overnatning i både Mukachevo og Beregova inden turen går tilbage mod Lviv. Undervejs vil vi læse værker, der er skrevet i området eller som udspringer af det Østrig-Ungarske storriges ånd.


Mukachevo

En af de større byer i Gallicien og en af det Østrig-Ungarske storriges mest populære byer i regionen. Her besøger vi digterfyrstens slot og prøver nogle af de lokale vine og der vil desuden være udflugt til det berømte slot få kilometer væk og derefter et besøg på en vinfarm, der hylder vinens gud Bacchus og rummer mørke kapitler fra kampen mod ottomanerne. Det var desuden en af de kommunistiske lederes yndlingsvine. Der vil være et kort oplæg om Bacchus og Dionysus og antikkens syn på de gyldne dråber.


Beregova

Efter en enkelt overnatning tager går rejsen mod Beregova, hvor der vil være mulighed for at nyde de mange thermobade samt besøge to vingårde, hvoraf den ene har leveret vin helt tilbage til Frantz Josephs tid. Beregova ligger tæt på grænsen til Ungarn og det er tydeligt at befolkningen stadig i høj grad følger sig som en del af det Østrig-Ungarske storrige. Kurbadene og Karpaterbjergene har givet inspiration til flere bøger, men en enkelt skiller sig ud, da den giver et helt ekstraordinært fint billede af tiden frem mod det tyvende århundredes begyndelse. Den vil blive gennemgået, mens vi nyder et godt måltid mad på en af byens anmelderroste restauranter. Udover at hylde bjergene og stemningen i det Østrig-Ungarske storriges sidste år, så fører den på glimrende vis frem mod turens endestation Lviv, hvor en flok driftige unge mennesker har genskabt essensen af bogen.


Lviv

Den tidligere gallisiske hovedstad Lviv var en sprudlende storby i Kejser Frantz Josephs Østrig-Ungarske storrige. Han var her ofte og på mange af byen beværtninger æres han og fin-de-siecle tiden. Der vil være en middag på en af de mest berømte spisesteder i byen og derefter et besøg på en gallisisk ølbar, der producerer egne mærker i Østrig-Ungarsk tidsånd. Der vil være ølsmagning af nogle af disse helt fantastiske ølvarianter. Afslutningen på turen bliver et besøg på hvad der nok ville have været en af de mest besøgte barer i det dekadente Lemberg.


Alhambra

Periode og priser


12 december - 16 december 2019    

23 januar - 27 januar 2020              

18 juni - 22 juni 2020                        

27 august - 31 august 2020             


Periode

 

Dag 1: Lviv


Dag 2: Mukachevo


Dag 3: Beregova


Dag 4: Beregova


Dag 5: Lviv


LITTERATURREJSER

Det første rejseselskab i Danmark med fokus på litteraturen.


Et unikt koncept, hvor du læser de største litterære værker og besøger nogle af de meste interessante lande, byer og mindesmærker verden har at byde på med fiktive karakterer og forfatterskaber som rejseførere.

Nyheder


I løbet af foråret 2018 vil hjemmesidens program for turen til Romantikken Rumænien, efterår 2018, blive lagt ud.


Fra og med vinter/forår 2019 samarbejder litteraturrejser med rejsogskriv.dk. Fantastiske ture, hvor litteratur, kultur og det at skrive vil være i fokus.


Oktober, 2018

Kontakt


Laurentiigade 1 D

8900 Randers C

Mail: thomas@litteraturrejser.dk

Telefon: 42 68 53 77Copyright @ All Rights Reserved