Om os

OM

LITTERATUR-

REJSER

HVEM, HVAD, HVOR?


Litteraturrejser er et helt nyt litterært rejseselskab med fokus på forskellige aspekter af litteraturen. Selskabet er ganske nyt og derfor er der indtil videre kun to rejser på programmet, men på sigt vil vi tilbyde litterære rejser til mange forskellige destinationer. Jeg er selv litteraturvidenskabsuddannet fra Syddansk Universitet, og de guider, der udover mig selv til tider vil være med på turene er alle uddannede litterater eller kulturuddannede. Drømmen med litteraturrejser er at tilbyde en ny type rejser, hvor der vil være fokus på litteraturen, og herigennem kulturen, sproget, området eller landet, vi besøger. Min passion er litteraturen og sproget, og derfor vil det være gennem litterære værker og forfatterskaber, vi vil besøge de forskellige rejsemål. Det unikke ved at rejse er, at møde nye kulturer og et andet verdenssyn, og det kommer især til udtryk i litteraturen, der er en dør på klem indtil andre lande og epokers tankesæt. Når I kommer hjem fra en af vores litterære rejser, er det forhåbentlig med en masse dejlige rejseoplevelser og minder, men også med en masse ny viden. Der vil på alle turene være dansk rejseleder og grupperne vil have et maximalt antal deltagere, så der er er optimalt udbytte for alle.Med os lærer du landet at kende på en ny måde, og de litterære værker får nyt liv

Kommende litterære rejser

Forår

2019

Romantikkens Rumænien

Under planlægning


Sommer

2019

Østrig, Europa i flammer

Under planlægning

Programmet vil blive lagt ud sommer/efterår 2018

Denne tur er en rejse tilbage til slutningen af det 19. århundrede og vil have fokus på de omvæltninger i Europa, der ledte frem til de to verdenskrige. Østrig er et knudepunkt i denne sammenhæng.


Efterår

2019

Japan, ære og tradition

Programmet vil blive lagt ud sommer/efterår 2018


Igennem litteraturen får man indblik i en given periode eller kulturs tankesæt. Ved at gå i fodsporerne på karaktererne eller forfatterne gives der nyt og nuanceret liv til værkerne. Ved Mirador de Ronda med udsigt over det åbne landskab og floden, der bruser 3oo meter under en, gives der helt nyt liv til Hemingways mesterværk "For hvem ringer klokkerne". Ligeledes vil en vandring op over bakkerne mod det sagnomspundne Bran slot i Transilvanien give en ny dimension til værket Dracula. Det er det vi forsøger at gøre på vores ture. Vi revitaliserer værkerne og når det er muligt sætter vi dem ind i en nutidig, aktuel diskussion og inddrager såvel tidligere som nulevende forskere. Vi forsøger desuden at få en bedre forståelse af den digteriske proces og de litteraturvidenskabelige termer, der knytter sig hertil. Den tyske filosof Kant mente, at det var i mødet med det majestætiske i naturen at menneskets indbildningskraft kom til kort og i den erkendelsesmæssige proces opstod det sublime. Vi vil på de ture, hvor det er muligt opsøge de naturfænomener, der har inspireret forfattere gennem tiden. Når for eksempel den berømmede engelske poet Wordsworth opnår guddommelig inspiration ved Lake District i England, er det nødvendigt at være der, og selv blive overvældet af stedets skønhed.

De fysiske steder, der inspirerer poeten, og bliver transformeret over i værket er et af de mest aktuelle emner indenfor litteraturforskning. Edward S Casey, den amerikanske filosof og professor ved Stony Brook universitet, New York, skriver således "Et sted...er betryggende i selve dets tilstedeværelse, i dets egenskab af så solidt at være her", og senere i samme passage skriver han "at sted ofte udgør grundlaget for den personlige identitet". Casey betoner stedets betydning for skabelsen af individet, og samtidig også hvordan individet skaber stedet. På vores ture vil vi være fysisk de steder, forfatterne har været eller beskriver, og undersøge hvorledes sted, værk og identitet hænger sammen.  Hvordan stedet beskrives af forfatterne, gøres levende i værkerne, og samspillet mellem karakterer, sted og land.

På vores indlagte ture og vandringer vil vi undervejs hvile fødderne, nyde et glas vin eller en kop kaffe og læse op fra værkerne og forsøge at indfange den stemning og tid, der beskrives. Det giver en ny dimension til både læsningen af det litterære værk og oplevelsen af landet, der besøges,

Fælles for alle rejserne er det, at det er de største forfatterskaber, der vil blive gennemgået og det vil blive gjort i skønne omgivelser sammen med andre litteraturinteresserede og rejselystne mennesker.

LITTERATURREJSER

Det første rejseselskab i Danmark med fokus på litteraturen.


Et unikt koncept, hvor du læser de største litterære værker og besøger nogle af de meste interessante lande, byer og mindesmærker verden har at byde på med fiktive karakterer og forfatterskaber som rejseførere.

Nyheder


I løbet af foråret 2018 vil hjemmesidens program for turen til Romantikken Rumænien, efterår 2018, blive lagt ud.


Fra og med vinter/forår 2019 samarbejder litteraturrejser med rejsogskriv.dk. Fantastiske ture, hvor litteratur, kultur og det at skrive vil være i fokus.


Oktober, 2018

Kontakt


Laurentiigade 1 D

8900 Randers C

Mail: thomas@litteraturrejser.dk

Telefon: 42 68 53 77Copyright @ All Rights Reserved