Rejsemål

REJSEMÅL

Vidunderlige Andalusien

10 dages rundtur i underskønne Andalusien


10 dage under sydens sol i følgeskab med de spanske forfattere Lorca, Molina, Gongora og mange flere. Spanien og især Andalusien har gennem tiden haft mange turbulente forhold med forskellige kulturer. Tydeligst kom det til udtryk under "de sorte år" i det 15 århundrede, hvor jøder og muslimer blev fordrevet fra landet, men også internt har landet været splittet, som det blandt andet sås under den spanske borgerkrig op gennem tyverne, og så sent som idag, hvor Catalonien truer med løsrivelse. Turen vil have fokus på det spanske folks forhold til andre kulturer, men også til det spanske folks interne kulturelle forskelle. Ved at læse udvalgte værker vil vi  diskutere, hvordan forfattere sætter fokus på det at være anderledes eller fremmed i Spanien.

Afrejsetidspunkt


10 dage

Pris


5.000,- danske kroner for en danskuddannet cand. mag. i litteraturvidenskab med som guide

Romantikkens Rumænien


Romantikkens digtere genopdagede landet som et sted, der rummede meget af det, der ellers blev anset som tabt. Rumænien kom til at fremstå som et eventyrets land med sigøjnernes dans og musik, det mørke, fremmede, og det farlige...

Afrejsetidspunkt


10 dage

Pris


5.000,- danske kroner for en dansk litteraturuddannet guide


Japan, ære og traditioner

14 dages rundtur i Den Opstigende Sols Rige


Japan er for mange indbegrebet af en skøn ag anderledes natur, men landet rummer utrolig meget spændende litteratur og kultur. Landet, der er fader til tre af verdenshistoriens mest komplekse og kendte karakterer i form af Shogunen, Geishaen og Sumo-bryderen, er også kendt for sine alsidige og interessante forfatterskaber. Ikke mindst fordi en vestlig læser får indblik i et helt anden kultur og livsanskuelse. Et fællestræk, der går igen er den meget stramme stil, og en helt utrolig høj grad af kontrol, ære og traditioner. På turen vil der være fokus på det stringente, ære og traditioner og hvordan de kommer til udtryk i forfatterskaberne.

Afrejsetidspunkt:


14 dage

Pris:


5.000 danske kroner for en dansk cand. mag. litteratur

Afrejsetidspunkt


8 dage

Pris5.000,- danske kroner for en cand. mag. i litteraturvidenskab

Østrig - Europa i flammer

 8 dage rundtur i Østrig


1800-tallet var et skelsættende århundrede for vores kulturelle udvikling. Marx, Nietzsche og Freud løsrev endegyldigt det enkelte menneske fra tidligere tiders kollektive orden og erklærede samtidig Gud for død. Det inspirerede forfattere i stor stil, men satte samtidig gang i ukontrollerbare kræfter. Intet sted fremstår det mere tydeligt end i Østrig, og vi vil derfor på denne tur fokusere på landet, der var kernen i det Østrig-Ungarnske storrige. Gennem forskellige forfatterskaber studerer vi tiden under kejser Wilhelm og forløbet op mod Første Verdenskrig og dernæst de hændelser i mellemkrigstiden, der ledte frem til 2. verdenskrig.

Occitanien, religion og litteratur

10 dages rundtur i det skønne Occitanien


Det sydfranske område Occitanien, der strækker sig langs den franske sydkunst fra Montpellier over til den spanske grænse rummer noget af den europæiske middelalders største og mest interessante kultur. Området er karakteriseret ved den vilde og ufremkommelige natur, og så den helt specielle historie, der knytter sig hertil. Der vil blive læst forskellige troubadurdigte, Dante og Petrarca for at få et indblik i samtidens verdenssyn, og desuden gennemgår vi værker af Umberto Eco, Daniel Brown og Michael Baigent, for at lade os blive ledt ind i den middelalderlige verden af hemmeligheder og mysterier. Værkerne er vidt forskellige, men beskæftiger sig med samme problematik, og de vil derfor danne udgangspunkt for en komparativ analyse.

Afrejsetidspunkt


10 dage

Pris


5.000,- danske kroner for en dansk uddannet cand. mag. i litteratur

Ukraine og USSR

Ti dages rundtur i det fantastiske Ukrainske litterære landskab


På denne tur vil vi gennem nogle af de russisksprogede forfatterskaber følge udviklingen i forholdet mellem Ukraine og Rusland fra de fredelige tider under Zar Romanoff styret og frem til afslutningen på den kolde krig. Det vil være et fascinerende indblik i flere svundne tider og meget forskellige geografiske områder. Fra elitens skønne plads i solen ved Sortehavet til magtens centrum i Kiev. Gennem forskellige forfatterskaber vil følge udviklingen frem til idag. Undervejs vil der være besøg på et astronaut-museum, Tjernobyl, Olesky ørkenen, der blev brugt til prøvesprængninger samt meget mere. Den kyndige ukrainske guide vil desuden sørge for at vi besøger nogle af de mest berømmede ukrainske restauranter og desuden invitere på besøg på vinslottet, der leverede vin til Zaren. Ti fantastiske dage i det skønne Ukraine fra syd til nord.

LITTERATURREJSER

Det første rejseselskab i Danmark med fokus på litteraturen. Bestil en cand. mag. i litteratur til at følge dig og din gruppe rundt i det litterære landskab.


Et unikt koncept, hvor du læser de største litterære værker og besøger nogle af de meste interessante lande, byer og mindesmærker verden har at byde på med fiktive karakterer og forfatterskaber som rejseførere.

Kontakt


Laurentiigade 1 D

8900 Randers C

Mail: thomas@litteraturrejser.dk

Telefon: 42 68 53 77
Copyright @ All Rights Reserved