Alexander den Stores Makedonien

Alexander den Stores Makedonien

Program

10 dages rundtur i et af de mest sagnomspundne lande i verden - Alexander den Stores Makedonien. Den nordlige del af det nuværende Grækenland, Makedonien og Albanien.En rundtur i Alexander den Stores Makedonien er sublim natur og fantastiske monumenter. Der til på turen være nedslag i periodens litteratur, når der blandt andet holdes foredrag om antikkens teater, de dionysiske fester og de store antikke episke mesterværker Aneiden og Odyseen.


Rejsen starter i Thesaloniki i den nordlige del af det moderne Grækenland. Her vi lder være en udflugt i det gamle, historiske centrum med kirker og monumenter og der vil desuden være en dagstur til det imponerende kloster i bjergene nogle timers kørsel væk. Der vil være en generel introduktion til turen og det antikke Grækenland. Mulighed for at nyde solen og byen på egen hånd.


Herefter afrejse mod Saranda i den sydlige del af Albanien. Et fantastisk område ud til det Ioniske hav og med øen Korfu smukt indrammet af hav og himmel. Her besøger vi den antikke by Butrint berømmet for sine magiske områder og et af de mest sagnomspundne steder i antikken. Der vil desuden være en dagstur til Gjirokaster, den gamle muslimske fæstningsby og nogle underskønne kurbade i området. De dionysiske fester vil være på det litterære program, når vi sidder ude i naturen omkredset af bjerge og vild natur.


Turen går dernæst mod Albaniens hovedstad Tirana. En interessant moderne storby med muligheder for café- og restaurantsbesøg og shopping.


Endelig rejser vi ind i det nutidige Makedonien, når vi besøger først Ohrid og dernæst hovedstaden Skopje. I Ohrid vil der være tid på egen til at nyde den fantastiske natur og smukke enorme Ohrid sø, der deler Albanien og Makedonien i to.


Den sidste by på turen er hovedstaden Skopje, der de sidste ti år er lavet om til et kæmpe udendørs museum med gigantiske statuer af antikken helte overalt. En fantastiske by, hvor der langs floden om aftenen kan høres lokale troubadurer og hvor der altid er et mylder af lokale. Det afsluttende litterære foredrag vil omhandle Platon, der som bekendt var Alexander den Stores huslærer.
Periode og priser


10 dage 

5.000,- danske kroner for at have en dansk cand. mag. med som konsulent/guide


Et  forslag


Dag 1:  Kbh. lufthavn, ankomst Thesaloniki


Dag 2:  Foredrag, dagen på egen hånd


Dag 3:  Dagstur til klostret i bjergene


Dag 4:  Sarande, Albanien


Dag 5:  Foredrag/udflugter


Dag 6:  Tirana


Dag 7:  Ohrid


Dag 8:  Skopje/foredrag


Dag 9: Skopje - dagen på egen hånd


Dag 10: Afrejse mod KøbenhavnLITTERATURREJSER

Det første rejseselskab i Danmark med fokus på litteraturen. Bestil en cand. mag. i litteratur til at følge dig og din gruppe rundt i det litterære landskab.


Et unikt koncept, hvor du læser de største litterære værker og besøger nogle af de meste interessante lande, byer og mindesmærker verden har at byde på med fiktive karakterer og forfatterskaber som rejseførere.

Kontakt


Laurentiigade 1 D

8900 Randers C

Mail: thomas@litteraturrejser.dk

Telefon: 42 68 53 77
Copyright @ All Rights Reserved