Kina - mellem kapitalisme og holisme

Kina - mellem kapitalisme og holisme

Program

Kom med på besøg i et af de mest fantastiske og eventyrlige lande i verden, når litteraturrejser inviterer på rundrejse i Kina.Det bliver et sandt overflødighedshorn af sublim natur, fremmed gastronomi, futuriske millionbyer og lurvede baggårdsmarkeder på denne litterære rejse til Kina. På rundrejsen besøger vi den futuriske storby Shanghai, den gamle kejserlige hovedstad Beijing, terracota hæren i Xian, blomsterhavernes by Souzhou og flere af de charmerende små kanalbyer herimellem. 


Byer, der på hver deres måde skitserer tematikken kapitalisme og holisme og på tilsvarende vis vil de litterære foredrag være med udgangspunkt i det splittede Kina, der forsøger at balancere mellem vestlig storkapitalisme og den traditionelle holistiske opfattelse af verden, hvor menneske, dyr og alle levende organismer lever i samhørighed.


Vi besøger den store mur i Beijing og de kejserlige gemakker, blomsterhaverne i Souzhou og de nogle af de mange vidunderlie og charmerende kanalbyer mellem storbyen Shanghai og Souzhou. Endelig besøger vi Xian og afslutter med nogle dage i sagnomspundne Shangai. Der vil blive inviteret på de lækre himmelske dråber Abekongen fortaber sig i, gourmetretter fra det meste af det enorme land og en kinesisk teaterforestilling - det kinesiske teater, der gennem århundreder har været genstand for analyse og reproduktion i det meste af verden. Turen appellerer til alle sanser og bliver en total oplevelse ud over det sædvanlige.


Der vil være fire litterære foredrag undervejs, hvor nogle af de største klassikere indenfor kinesisk litteratur vil blive gennemgået, såvel som mere moderne værker, der stiller skarpt på skismaet kapitalisme - holisme.

Periode og priser


14 dage 

10.000,- danske kroner for at have en dansk cand. mag. med som konsulent/guide


Et  forslag


Dag 1:  Kbh. lufthavn, ankomst Shanghai


Dag 2:  Foredrag og rundtur


Dag 3:  Dagsudflugt til tre kanalbyer


Dag 4:  Dagen på egen hånd


Dag 5:  Afrejse mod Souzhou


Dag 6:  Rundtur i haverne og foredrag


Dag 7:  Dagen på egen hånd


Dag 8:  Afrejse mod Xian


Dag 9: Udflugt til Terracotta hæren


Dag 10: Foredrag og dagen på egen hånd


Dag 11:  Afrejse mod Beijing


Dag 12: Foredrag og rundtur


Dag 13:  Dagen på egen hånd


Dag 14: Afrejse mod København


LITTERATURREJSER

Det første rejseselskab i Danmark med fokus på litteraturen. Bestil en cand. mag. i litteratur til at følge dig og din gruppe rundt i det litterære landskab.


Et unikt koncept, hvor du læser de største litterære værker og besøger nogle af de meste interessante lande, byer og mindesmærker verden har at byde på med fiktive karakterer og forfatterskaber som rejseførere.

Kontakt


Laurentiigade 1 D

8900 Randers C

Mail: thomas@litteraturrejser.dk

Telefon: 42 68 53 77
Copyright @ All Rights Reserved