Siciliens mange ansigter

Siciliens mange ansigter

Program

Europas største ø Sicilien er som et stort åbent museum. Her kan man se rester fra fønikerne, grækerne og romerne og samtidig er hele øen et unikt naturreservat med betagende bjerge, citronlunde, vinranker, smukke strande og omkranset af flere have. På turen til Sicilien vil fokus være på de sicilianske forfatterskaber og de mange forskellige ansigter øen har. Der vil blive inddraget værker af Pirandello, Sciascia, Lampedusa, Puzzi og Camilleri. Forfatterne lyder måske umiddelbart ikke kendte, men deres fiktive karakterer Don Corleone og Kriminalinspektør Montalbano samt værket Leoparden af Lampeduse er nogle af det forrige århundredes mest kendte italienske værker og fiktive karakterer. På vores tur går vi i fodsporene på Michael Corleone, Kriminalinspektør Montalbano og fyrsten af Lampedusa, og lader dem vise det smukke og sanselige Sicilien frem. 
Ni dages rundrejse på fantastiske Sicilien, øen hvor citronerne gror. Sicilien er på mange måder et land i landet og denne specielle unikke tilgang til deres position i Italien kommer også til udslag i de litterære værker, der vil blive gennemgået på turen. Den smukke ø, der i årtusinder har været slagmark for magtkampe diverse stormagter imellem har til trods eller netop på grund af de mange fremmede impulser formået at bibeholde deres helt egen identitet. På vores tur vil vi dykke ned i nogle af dt tyvende århundredes største og mest interessant litterære værker, den sicilianske muld har frembragt. Værker, der på hver deres måde fortæller om Sicilien og den sicilianske mentalit og helt særegne identitet og selvopfattelse. Det er værker, der har inspireret til nogle af det tyvende århundredes største filmiske mesterværker, så som Godfather og Il Gatopardo og vores tur bliver i fodsporende på forfatter, fiktive karakterer og filmkulisse, når vi går følger kriminalinspektør Montalbano på detektivarbejde i de sicilianske landsbyer, Michael Corleones møde med kærligheden og sine sicilianske rødder og endelig, når vi spiser middag med Tomasi di Lampedusa og går i fodsporene på den kærlighedssyge Don Fabrizio Corbera i Palermos eroshule. Derudover læser vi noveller af nobelprisvindende Pirandello, der på helt fantastisk vi skildrer det sicilianske samfund omkring det nittende århundredeskifte. Vi besøger byerne, hvor værkerne udspiller sig, forfatterne boede og filmene blev indspillet. Der er desuden inkluderet en sejlads blandt de sicilianske øer og mulighed for at bestige Mount Etna. 


Har du gruppen, så har vi en dansk uddannet cand. mag. der med glæde rejser rundt med jer og beriger jer med sin viden og landet, kulturen og litteraturen. I booker selv fly og hotel og tilsvarende booker I en guide hos litteraturrejser, der vil følge jer på hele turen. Prisen er 5.000,- danske kroner og dertil guidens transportudgifter, diæter og hotelophold.


Periode og priser


9 dage

5.000,- danske kroner for en dansk cand. mag. i litteratur med som guide

Et forslag

 

Dag 1: Afrejse København - Catania


Dag 2: Ragusa, foredrag


Dag 3: Ragusa, udflugt


Dag 4: Palermo, byvandring


Dag 5: Palermo, foredrag


Dag 6: Ø-sejlads


Dag 7: Taormina, foredrag


Dag 8: Taormina, udflugt


Dag 9: Hjemrejse Catania - København
Alhambra

LITTERATURREJSER

Det første rejseselskab i Danmark med fokus på litteraturen. Bestil en cand. mag. i litteratur til at følge dig og din gruppe rundt i det litterære landskab.


Et unikt koncept, hvor du læser de største litterære værker og besøger nogle af de meste interessante lande, byer og mindesmærker verden har at byde på med fiktive karakterer og forfatterskaber som rejseførere.

Kontakt


Laurentiigade 1 D

8900 Randers C

Mail: thomas@litteraturrejser.dk

Telefon: 42 68 53 77
Copyright @ All Rights Reserved