Om os

OM

LITTERATUR-

REJSER

Har du gruppen, så har vi en dansk uddannet cand. mag. der med glæde rejser rundt med jer og beriger jer med sin viden og landet, kulturen og litteraturen. I booker selv fly og hotel og tilsvarende booker I en guide hos litteraturrejser, der vil følge jer på hele turen. Prisen er 5.000,- danske kroner og dertil guidens transportudgifter, diæter og hotelophold.

HVEM, HVAD, HVOR?


Litteraturrejser er et helt nyt litterært rejseselskab med fokus på forskellige aspekter af litteraturen. Ud over at være første selskab, der tilbyder rejser med litteraturen som rejsefører, så introducerer vi også et helt nyt koncept, hvor grupper eller foreninger booker en uddannet cand. mag. i litteratur som konsulent/guide. Derved bliver rejserne markant billigere for jer, der ønsker en kulturhistorisk rejse med litteraturen i fokus.

Jeg er selv litteraturvidenskabsuddannet fra Syddansk Universitet, og de guider, der vil kunne komme med som konsulenter vil på alle turene være uddannede litterater. Drømmen med litteraturrejser er at tilbyde en ny type rejser, hvor der vil være fokus på litteraturen, og herigennem kulturen, sproget, området eller landet, vi besøger. Min passion er litteraturen og sproget, og derfor vil det være gennem litterære værker og forfatterskaber, vi vil besøge de forskellige rejsemål. Det unikke ved at rejse er, at møde nye kulturer og et andet verdenssyn, og det kommer især til udtryk i litteraturen, der er en dør på klem indtil andre lande og epokers tankesæt. Når I kommer hjem fra en af vores litterære rejser, er det forhåbentlig med en masse dejlige rejseoplevelser og minder, men også med en masse ny viden.Med os lærer du landet at kende på en ny måde, og de litterære værker får nyt liv

Kommende litterære rejser

Forår

2020

Portugals triste stemme

Under planlægning

Sommer

2020


Efterår

2020


Igennem litteraturen får man indblik i en given periode eller kulturs tankesæt. Ved at gå i fodsporerne på karaktererne eller forfatterne gives der nyt og nuanceret liv til værkerne. Ved Mirador de Ronda med udsigt over det åbne landskab og floden, der bruser 3oo meter under en, gives der helt nyt liv til Hemingways mesterværk "For hvem ringer klokkerne". Ligeledes vil en vandring op over bakkerne mod det sagnomspundne Bran slot i Transilvanien give en ny dimension til værket Dracula. Det er det vi forsøger at gøre på vores ture. Vi revitaliserer værkerne og når det er muligt sætter vi dem ind i en nutidig, aktuel diskussion og inddrager såvel tidligere som nulevende forskere. Vi forsøger desuden at få en bedre forståelse af den digteriske proces og de litteraturvidenskabelige termer, der knytter sig hertil. Den tyske filosof Kant mente, at det var i mødet med det majestætiske i naturen at menneskets indbildningskraft kom til kort og i den erkendelsesmæssige proces opstod det sublime. Vi vil på de ture, hvor det er muligt opsøge de naturfænomener, der har inspireret forfattere gennem tiden. Når for eksempel den berømmede engelske poet Wordsworth opnår guddommelig inspiration ved Lake District i England, er det nødvendigt at være der, og selv blive overvældet af stedets skønhed.

De fysiske steder, der inspirerer poeten, og bliver transformeret over i værket er et af de mest aktuelle emner indenfor litteraturforskning. Edward S Casey, den amerikanske filosof og professor ved Stony Brook universitet, New York, skriver således "Et sted...er betryggende i selve dets tilstedeværelse, i dets egenskab af så solidt at være her", og senere i samme passage skriver han "at sted ofte udgør grundlaget for den personlige identitet". Casey betoner stedets betydning for skabelsen af individet, og samtidig også hvordan individet skaber stedet. På vores ture vil vi være fysisk de steder, forfatterne har været eller beskriver, og undersøge hvorledes sted, værk og identitet hænger sammen.  Hvordan stedet beskrives af forfatterne, gøres levende i værkerne, og samspillet mellem karakterer, sted og land.

På vores indlagte ture og vandringer vil vi undervejs hvile fødderne, nyde et glas vin eller en kop kaffe og læse op fra værkerne og forsøge at indfange den stemning og tid, der beskrives. Det giver en ny dimension til både læsningen af det litterære værk og oplevelsen af landet, der besøges,

Fælles for alle rejserne er det, at det er de største forfatterskaber, der vil blive gennemgået og det vil blive gjort i skønne omgivelser sammen med andre litteraturinteresserede og rejselystne mennesker.

LITTERATURREJSER

Det første rejseselskab i Danmark med fokus på litteraturen. Bestil en cand. mag. i litteratur til at følge dig og din gruppe rundt i det litterære landskab.


Et unikt koncept, hvor du læser de største litterære værker og besøger nogle af de meste interessante lande, byer og mindesmærker verden har at byde på med fiktive karakterer og forfatterskaber som rejseførere.

Kontakt


Laurentiigade 1 D

8900 Randers C

Mail: thomas@litteraturrejser.dk

Telefon: 42 68 53 77
Copyright @ All Rights Reserved